350 g krátkých makarónů
175 g vyloupaných krevet
175 g žampiónů
2 hlízy fenyklu
3 rajčata
120 g másla
1 lžíce olivevého oleje
250 ml mléka
100 g hladké mouky
60 g parmezánu
sůl,pepř
cayenský pepř
oregáno
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Uvařené makaróny scedíme, necháme okapat a dáme je zpět do hrnce. K těstovinám přidáme máslo a hrnec přikryjeme. Na másle orestujeme na plátky nakrájený fenykl, po chvíli přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampióny. Přimícháme krevety a lehce osmahneme. Osolíme, okořeníme a přilijeme bešamelovou omáčku.Promícháme a vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe rajčaty, posypeme parmezánem, oregánem a pokapeme olivovým olejem. Zapečeme.
Bešamelová omáčka se skládá z másla, mouky a mléka.