|
Recept na Králík na satorejce
|
|
|
| |
Postup přípravy:Porce mladého králíka (stehna a hřbet) opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, vložíme do pekáče, úplně pokryjeme plátky anglické slaniny a posypeme jemně rozemnutou satorejkou. (nešetřete na slanině a satorejce), podlijeme vodou, ve které jsme rozvařili jednu kostku hovězího vývaru, přidáme trochu škvařeného vepřového sádlíčka, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme za občasného přelévání masa vypečenou šťávou doměka. Po upečení maso vyjmeme, vypečenou šťávu přelijeme do kastrolu, zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme důkladně rozmíchali hladkou mouku a za stálého míchání omáčku důkladně provaříme. Na závěr omáčku rozmixujeme, nebo procedíme, v případě potřeby doplníme přiměřeným množstvím satorejky.
Výsledná omáčka je smetanově krémová s výrazně nakyslou chutí danou použitým kořením.
Vhodné přílohy: Bramborové škubánky, bramborový,
houskový, nebo kynutý knedlík.
Jedná se o úpravu vhodnou ke svátečním příležitostem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Králík na satorejce, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kralik-na-satorejce">Recept: Králík na satorejce</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Králík na satorejce:
|