250 g kokos jemný
250 g bílků
420 g cukr krupice
3 - 5 lžic hr. mouky
1 menší lžíce octa
špetka soli
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bílky, cukr, ocet a sůl ušleháme elektrickým šlehačem ve vodní lázni (hrnec je ponořen zčásti v mírně vroucí vodě ve druhém větším hrnci) tak dlouho, pokud se nezačnou trochu dělat špičky. Poté nasypeme kokos a už nešleháme el. šlehačem, ale vařečkou vmícháváme kokos a asi 3 - 5 lžic hrubé mouky - směs by měla být tužší. Všechno zatím děláme ve vodní lázni.
Poté vyjmeme hrnec z vodní lázně a klademe lžičkou kopečky na plech, který jsme namazali papírem od másla. Pečeme - sušíme mezi 50 - 100°C. Trouba musí být pootevřená, aby mohla ucházet pára.