1 starší houska,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
1 lžíce másla,
400 g mleté směsi,
1 vejce,
1 lžička sekané petrželky,
sůl,,pepř,
sladká paprika,
hladká mouka na obalení,
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Housku namočíme asi na 5 minut do studené vody. Mezitím nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a prolisujeme česnek.
2. Máslo rozehřejeme a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Housku důkladně vymačkáme a rozmačkáme vidličkou.
3. Smícháme vymačkanou housku s cibulí, česnekem, mletým masem a vejcem, přidáme nasekanou petrželku, koření a vše důkladně promícháme.
4. Vytvarujeme kulaté karbanátky o velikosti golfového míčku. Obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji. Hotové karbanátky necháme okapat na papírovém ubrousku.