4 lžičky instantní kávy
250g másla nebo rostlinného tuku
500g cukru
1 sáček vanilkového cukru
4 vejce
375g polohrubé mouky
1-2 lžičky prášku do pečiva
nastrouhanou kůru z 1 citronu
100g celých mandlových jader bez slupky
50g kakaového prášku
100g jemné hořké čokolády
2 lžíce natrouhaných mandlí
1 lžíce nasekaných mandlí
tuk do formy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Instantní kávu rozpustíme v 1/4 litru horké vody. Ušleháme tuk, cukr a vanilkový cukr do pěny. Potom přidáváme vejce jedno po druhém. Přidáme vychladlou kávu, mouku, prášek do pečiva, citrónovou kůru a kakao. Všechno dohromady zpracujeme na hladké těsto. Nahrubo nasekáme čokoládu a spolu s celými mandlemi vmícháme do těsta. Vymastíme bábovkovou formu a v předem vyhřáté troubě na 175 stupňů pečeme přibližně 1 1/2 hodiny . Na vychladnutou bábovku sypeme nastrouhané a sekané mandle.