|
Recept na Katalánská polévka
|
|
|
| |
Postup přípravy:Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Rajčata nahoře nařízneme, položíme na sítko, spaříme a oloupeme (můžeme je použít i neoloupané, když nám to nevadí).
Rajčata rozdělíme na čtvrtky, odstraníme vnitřní měkkou část (nebo necháme) a nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme, důkladně opláchneme a také nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na menší kousky česnek prolisujeme.
V hrnci silně rozehřejeme olej a nakrájené maso osmažíme do zlatohněda. Často mícháme, aby se osmažilo stejnoměrně. Pak maso přeložíme do mísy, osolíme a opepříme, necháme chvíli uležet.
Na stejném tuku osmahneme připravenou zeleninu. V jiné nádobě uvedeme do varu bujon, jímž pak zalijeme osmaženou zeleninu. Nakonec přidáváme maso a bobkové listy. Vše vaříme 30 minut na středním ohni bez pokličky.
Česnekový salám nakrájíme na kostičky a 5 minut před koncem vaření přidáme do polévky. Před podáváním polévku dochutíme solí a pepřem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Katalánská polévka, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/katalanska-polevka">Recept: Katalánská polévka</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Katalánská polévka:
|