kalamáry 1 kg
olivový olej 1 dcl
cibule velká 1
česnek 3 stroužky
mouka k zahuštění 2 lžíce
ocet "pár kapek"
víno bílé 1 dcl
oregáno
bobkový list
paprika sladká
šafrán "špetka"
petrželová nať
sůl,pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Osmažíme na oleji cibuli, přidáme česnek a kalamáry nakrájené na kolečka a dusíme 10 minut.
Přidáme ocet, víno, mletou papriku, šafrán, oregáno, bobkový list, sůl a pepř, promícháme a na velmi mírném ohni vaříme dalších 10 minut.
Dále smícháme mouku s trochou vody a zahustíme omáčku. Vaříme na slabém ohni asi 45 minut.
Před koncem přidáme na drobno nasekanou petrželovou nať.
Podáváme s vařeným bramborem.