250 g hrubé mouky
špetka soli
150 g másla
100 g + 125 g cukru
2 lžíce rumu
1 + 5 vajec
500 g višní
500 g tučného tvarohu
1/8 l smetany
4 lžíce pomerančové šťávy
50 g mandlových lupínků
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1./ Křehké těsto připravte z mouky,soli,másla,100 g jemného pískového cukru,rumu a 1 vejce. Přikryté je chladtě.
2./ Třešně vypeckujte.
Tvaroh utřete s 5 žloutky, smetanou a pomerančovou šťávou. bílky vychlaďte.
3./ Těsto znovu propracujte a ze 2/3 vyválejte kulatou placku. Dejte ji na dno dortové fomy průměru 24 cm. Povrch posypte mandlemi a propíchejte vidličkou. Korpus upečte.
4./ Ze zbylého těsta vyválejte 80 cm dlouhý váleček, který přitlačte po obvodu upečeného vychlazeného korpusu. Na dno rozložte višně.
5./Bílky ušlehejte, přidejte 125 g cukru a sníh vyšlehejte do tuha. Vmíchejte jej do krému.
Krém navršte na višně, povrch uhlaďte. Uprostřed horké truby koláč upečte.