|
Recept na Jehněčí kotlety
|
|
|
| |
Postup přípravy:Nejdříve si připravíme marinádu. Nasekanou cibuli a rozdrcený česnek smícháme s kořením a přelijeme vínem. Směs naneseme na naklepané a po okrajích naříznuté kotlety, vložíme je do mísy, zalijem olejem a necháme do druhého dne marinovat. Před grilováním kotlety otřeme ubrouskem, rošt pomastíme olejem, aby se maso nepřilepovalo, kotlety pokapeme olejem a vložíme na rošt. Pečeme 4 až 5 minut po každé straně, podle výšky masa a žáru. Grilované kotlety osolíme a rozdělíme na talíře. Podáváme s bylinkovým máslem a zeleninovou oblohou.
Bylinkové máslo:
3 lžíce másla, 1 cibulka, 1 sterilovaná okurka, 4 snítky petrželky, citronová kůra ze 1/4 citronu, 1/2 lžičky sardelové pasty, střik worcesterské omáčky. Vše velmi jemně nastrouháme nebo nasekáme, spojíme s máslem a vychladíme.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Jehněčí kotlety, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/jehneci-kotlety">Recept: Jehněčí kotlety</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Jehněčí kotlety:
|