400 g jahod
150 g mletých loupaných mandlí
500 ml mléka
30 g škrobové moučky
2 žloutky
100 g cukru
125 ml smetany
4 oplatkové trubičky na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jahody omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek a poloviční množství umixujeme na pyré. Zbývajících 200 g necháme stranou na ozdobu. Na krém potřebujeme mandle, které zalijeme mlékem a necháme 30 minut stát. Do varu uvedeme 250 ml mandlového mléka. Zbylé mléko smícháme se škrobovou moučkou, žloutky a cukrem, vmícháme do horkého mléka, necháme přejít varem, sejmeme ze sporáku a ve studené vodní lázni mícháme do vychladnutí. Smetanu ušleháme dotuha a opatrně vmícháme do vychladlého mandlového krému. Do vysokých pohárů střídavě vrstvíme jahodové pyré a mandlový krém. Povrch poklademe jahodami a oplatkovými trubičkmi, ozdobíme jahodami a mátou a posypeme moučkovým cukrem.