300 g lučiny
120 ml šlehačky
1 ztužovač šlehačky
3 žloutky , sníh ze 3 bílků
1 vanilkový cukr
1 až 1,5 balení dětských piškotů
2 dcl velmi silné černé kávy
mandlový likér Amaretto
čokoládovou rýži nebo kakaový prášek na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žloutky,lučinu, vanilinový cukr a obyčejný krystalový cukr utřeme dohladka.
Šlehačku se ztužovačem ušleháme. Vše smícháme dohromady a nakonec přidáme sníh ze tří bílků.
Doskleněné mísy (nebo jiné nádoby) položíme nejprve vrstvu piškotů, kterou lehce zakapeme silnou kávou.
Piškoty potom hojně polijeme mandlovým likérem a překryjeme vrstvou krému. Tento postup opakujeme 2x až 3x tak,aby poslední, tedy horní vrstva byla krémová
Tiramisu posypeme čokoládovou rýží nebo kakaem a necháme několik hodin ztuhnout v chladničce
Dobrou chuť!!