3 hrušky
8 lžic hrubé mouky
8 lžic mléka
4 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
1 vejce
1/2 sáčku prášku do pečiva
tuk na vymazání a strouhanku na vysypání formy
drobenka:
100g moučkového cukru
100g polohrubé mouky
2 lžíce měkkého másla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hrušky oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Vykrojíme jadřince.
Máslo rozpustíme v kastrůlku a necháme ho prochladnout. Do mísy s moukou přidáme mléko, cukr, prášek do pečiva, vejce a máslo a vypracujeme hladké těsto. Kulatou dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní připravené těsto.
Přísady na drobenku smícháme a promneme prsty.
Na povrchu těsta rozložíme půlky hrušek řeznou stranou dolů a posypeme je drobenkou.
Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30-40 minut dozlatova.