hovězí přední 500 g
morkové kosti 500 g
pepř celý (tlučený)1 g
nové koření (tlučené) 0.5 g
bobkový list 0.5 g
tymián 0.5 g
zelená petržel 10 g
cibule 200 g
česnek 30 g
celer 75 g
petržel (pastiňák) 50 g
mrkev 150 g
brambory 200 g
rajčata 150g
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vývar:
Omyté hovězí maso zalejeme studenou vodou a přivedeme do varu. Přidáme část kořenové zeleniny ,koření a sůl- zvolna vaříme 2až 3 hod. Přecedíme a necháme vychladnout.
Polévka:
Sebereme z vychladlého vývaru tuk a podusíme na něm na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli na tenké plátky .Přidáme nakrájené maso na kostičky,brambory na kostičky a vaříme 1/2 hod. Nakonec přidáme na drobno nakrájená rajčata a špetku cukru, sekanou zelenou petrželku (pažitku) ,krátce povaříme a dochutíme tekutým polévkovým kořením nebo glutasolem(již nevařit).