600 g čerstvých hub(nejvhodnější je směs různých hub)
4 žemle
4 vejce
2 cibule
kmín
pepř,sůl
150 g slaniny
strouhanka
mléko
hladká mouka
tuk na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s mletým kmínem a pepřem. K houbám přidáme vařenou rozsekanou cibuli, důkladně vymačkané žemle, 3 vejce a dobře promícháme. Je-li směs příliš řídká, přidáme strouhanku. Z připravené směsi formujeme karbanátky, obalujeme je v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme je po obouch stranách do zlatova a v rozehřátém oleji. Usmažené podáváme s bramborovou kaší.