|
Recept na Houbová polévka se zelím
|
|
|
| |
Postup přípravy:Připravíme si houbový bujon:
Dobře očištěné pravé hřiby či žampiony pokrajíme na plátky a povaříme ve vodě ,až změknou.
Poté do bujonu přidáme očištěnou, omytou , oloupanou a nadrobno pokrajenou zeleninu-mrkev,petržel,celer-kterou jsme ovšem nejprve osmažili na másle do zlatova.Mezitím ponoříme krátce do vroucí vody rajčata, aby nám šla lépe oloupat a nakrájet,a pak je spolu oloupanou a nakrájenou cibulí a oběma druhy zelí podusíme na oleji,až vše změkne.Solené hřiby spařime vroucí vodou a pak naajíme na menší kousky.Všechny ingredience vmícháme do polévky a vaříme asi 15min na mírnem ohni.Nakonec přidáme bobkový list a 10 kuliček pepře a povaříme další tři minuty.Když je polévka hotová, nalijeme ji do jednotlivých talířů,ozdobíme kopečkem kysané smetany,snítkou kopru a zastříkneme citronovou štávou.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Houbová polévka se zelím, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/houbova-polevka-se-zelim">Recept: Houbová polévka se zelím</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Houbová polévka se zelím:
|