|
Recept na Hlemýždi
|
|
|
| |
Postup přípravy:Oprané hlemýždě vhodíme do velkého kastrolu vařící vody,aby se rychle usmrtili - vaříme je asi 8 minut a scedíme.Tělíčka vyjmeme z ulity jehlicí na protahování slaniny a měkkou část z nich odkrojíme.Tuhé části hlemýžďů vymneme v soli a dobře vypereme v teplé vodě. Pak je vložíme do vývaru a vaříme do měkka,asi 2-3 hodiny.
Zatím vyvaříme ulity,omyjeme je v čisté vodě a dáme vykapat. V míse utřeme máslo,sardelky,žloutky,do směsi přimícháme namočenou a vymačkanou žemli a nádivku okořeníme.Uvařené hlemýždě scedíme.Do každé ulity dáme po lžičce vývaru,pak kousek nádivky,1 hlemýždě a opět kousek nádivky,která má vyčnívat z ulity.Tyto vyčnívající konce obalíme v strouhance.Naplněné ulity vložíme do pekáčku nádivkou nahoru a prudce pečeme 10 minut. Podáváme s dílky citronu.
OBMĚNA:Vařené hlemýždě můžeme také do nádivky nahrubo nasekat.Na namočení žemle můžeme použít místo mléka několik lžic bílého vína.
POZNÁMKA:Dobře vymyté a vyvařené ulity můžeme uložit a znovu použít např. na tzv.nepravé hlemýždě,které nahradíme vařenými drůbežími žaludky
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Hlemýždi, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/hlemyzdi">Recept: Hlemýždi</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Hlemýždi:
|