500g mletého masa
jedna žemle
trochu mléka
2 vejce
1 hermelín
1 lžíce škrobové moučky
mletý pepř,sůl
2 cibule
strouhanka podle potřeby
100g anglické slaniny
grilovací koření
olej na potírání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté maso smícháme se žemlí máčenou v mléce, se žloutky, na kostičky nakrájeným hermelínem, škrobovou moučkou, pepřem a solí. Z bílků ušlehámetuhý sníh, který do směsi lehce vmícháme. Pokud je směs řídká, zahustíme ji strouhankou. Ze směsi tvoříme kuličky, které napichujeme střídavě s plátky cibule a čtverečky slaniny na kovové jehly nebo špejle. Posypeme grilovacím kořením. Špízy položíme ne rošt a grilujeme 8-10 minut ze všech stran. Během grilování potíráme olejem.
Přílohy dle chuti.