Lilek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná. Osolíme je a necháme je vypotit. Rajčata omyjeme - polovinu nakrájíme na plátky a zbylá na malé kousky. V misce smícháme olej, citronovou šťávu a oregano. Marinádu podle chuti osolíme a opepříme. Kolečka lilku osušíme papírovým ubrouskem (utěrkou) a potřeme 2/3 připravené marinády. Lilek z obou stran ogrilujeme (asi 8 minut) a polovinu koleček potřeme sýrem. Na sýr rozdělíme plátky rajčat a přiklopíme zbylými kolečky lilku. Vzniklý sendvič krátce zapečeme na grilu a posypeme pažitkou. Rukolu očistíme, opláchneme, promícháme s rajčaty nakrájenými na kousky a posypeme piniemi. Salát zakapeme zbylou marinádou a přidáme k lilkovým sendvičům.