1 čerstvý ananas
oloupaný a nakrájený na centimetrové plátky
1 šálek rumu
12 lžic másla
1/4 šálku hnědého cukru
1 vanilkový lusk
220 g mascarpone
1/2 šálku čerstvých (nebo rozmrazených) borůvek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na malé pánvi smíchejte rum, máslo a cukr. Vařte na mírném ohni za častého míchání, dokud se cukr nerozpustí a směs mírně zhoustne (asi 10 minut).
Vanilkový lusk rozřízněte podélně a ostrým nožem oddělte semínka, která vmíchejte do mascarpone.
Na rozpáleném grilu ogrilujte plátky ananasu za častého potírání hustou směsí cukru, másla a rumu. Grilujte do zhnědnutí, 2 až 3 minuty z každé strany.
Hotový ananas naaranžujte na talíř a na každý kousek přidejte vanilkové mascarpone. Posypte borůvkami a ihned podávejte