8 moučných tortill (o průměru 25 cm)
175 g čedaru nebo jiného tvrdého sýra
3-4 čerstvé nebo naložené zelené nebo červené papričky jalapeno , nakrájené na tenké plátky
3-4 malá rajčata nakrájené na tenké plátky
4 jarní cibulky nakrájené na kolečka
1/2 hrnku čerstvých koriandrových lístků
3 lžíce rozpuštěného másla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Tortilly rozložíme na pracovní plochu. Na polovinu každé z nich dáme několik plátků sýra, papriček a rajčat a ozdobíme cibulkou a koriandrovými lístky. Přeložíme tortilly na polovinu. Až do tohoto bodu můžeme quesadillas připravit několik hodin předem. Pevně je zabalíme do potravinové fólie a dáme až do doby grilování do chladničky.
Gril připravíme k přímému grilování. Tortilly vybalíme z fólie a položíme na horký rošt a grilujeme, až jsou tortilly zlatohnědé a sýr se rozpouští, 1-2 minuty z každé strany. Během grilování potřeme quesadillas rozpuštěným máslem. Ihned podáváme, buď celé, nebo nakrájené na klínky.