na salát:
150 g vařených loupaných garnátů
1/2 svazku rukoly
1/2 hlávky římského salátu
6 třešňových rajčat
1/2 krabičky řeřichy zahradní
na dresink:
1 lžička citronové šťávy
bylinková sůl
1 lžíce olivového oleje
4 lžíce nasekaných bylinek (např. kopru
pažitky
petržele)
6 vypeckovaných černých oliv
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Garnáty opláchneme a necháme okapat. Salát omyjeme a natrháme na proužky. Rajčata omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Na dresink rozmícháme citronovou šťávu, 80 ml vody a bylinkovou sůl, přidáme olej a bylinky. Dresink smísíme se salátem a rajčaty. Salát upravíme na talíř, rozložíme na něj granáty a podáváme ozdobený řeřichou a olivami.