25 g droždí
2 lžíce cukru
300 ml mléka
500 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
kůra z citrónu (nikoli celá)
2 lžíce oleje
Krém:
800 ml mléka
2 lžice cukru
1 sáček vanilkového pudinku
4 žloutky
1 lžice vanilkového cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Uděláme si kvásek a všechny suroviny dáme do misky, přilejeme kvásek a vytvoříme těsto, které je jemnější, ale nelepí se na stěny mísy, pokud zaděláme těsto hutnější nejsou buchtičky tak nadýchané a jsou tvrdé. Necháme kynout asi 3/4hod, poté tvoříme kuličky a dáme péct o vyhřáté trouby na 160°C. Po dobu pečení je dvakrát namažeme olejem. Krém uvaříme obdobně jako klasický pudink.