500 gr.řízku z kuřecích prsíček
150 gr.žampionu z konzervy
125 ml.šlehačky
sul,pepř,sladká paprika
30 gr.masla
30 gr.hladké mouky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Řízečky nakrájíme na tenké plátky a posypeme solí a pepřem.Máslo rozpustíme a maso na něm asi7.min.do zlatova opékáme.Posypeme hladkou moukou a za stálého míchání podusíme
Žampiony dáme okapat,nakrájíme na plátky,tekutinu zachytíme a dolejeme vodou na 250 ml.,podlijeme jí maso a za stáleho míchání přivedem do varu.Přidáme plátky žampionu a promícháme.Přilejeme šlehačku 5.min.povaříme,ochutíme vydatně solí,pepřem a paprikou.Podáváme s těstovinami,rýží nebo bramborem.
Dobrou chuť.