Těsto:
6 vajec
200 g práškového cukru
150 g hrubé mouky
20 g másla na vymazání formy
Krém:
1 máslo ( Héra)
2 vajíčka
1 sklenička cukru
2 lžíce kakaa
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mouku přesejeme, žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Přimícháme ke žloutkové pěně, přidáme mouku a zlehka promícháme. Těsto vylijeme do formy a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 40 minut.
Krém:
Vajíčka vyšleháme s cukrem ve vodní lázni do pěny. Kakao si rozpustíme v jedné čtvrtině sklenice teplé vody. potom kakao vlijeme do žloutkové pěny. Přidáme měkké máslo a po trošce přidáváme vaječně- kakaovou směs. kvalitně vyšlehat. Upečený korpus rozdělíme na tři části a plníme krémem. Na ozdobení můžeme použít ušlehanou šlehačku se ztužovačem, dále použijeme kandizované višně. Celý dort posypeme čokoládovými hoblinkami. Dobrou chuť!