4 silné plátky ze svíčkové asi po 200 g
2 lžičky steakového koření
2 lžičky dijonské hořčice
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ze všeho nejdříve jsme do plátků svíčkové vetřeli hrubé koření. Koupila jsem hotovou směs, ale klidně můžete použít jednotlivé druhy, tj. nahrubo umletý pepř arůzné druhy paprik včetně té pálivé. Pak jsme rukama vetřeli hořčici, ovšem nijak násilně jsme ale maso nemačkali. Připravné plátky jsme nechali chvíli odpočinout, aby měli šanci nasáknout hořčici. a mezitím jsme rozpálili gril. Steaky jsme totiž museli opéci velmi zprudka, aby se zatáhly a nepustily výbornou šťávu. Zatímco my jsme měli chuť na dobře propečené maso a grilovali jsme ho z každé strany asi 8 minut, vy budete možná chtít steaky krvavé. Pak by vám měli uplně stačit 3 minuty.