1 lžíce rostlinného tuku
120 g polohrubé mouky,
3 vejce
1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
50 - 60 g sorbitu,
300 g vypeckovaných višní,
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání pekáčku
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Změklý tuk utřeme se sorbitem do pěny a postupně vmícháme žloutky. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do žloutkové pěny současně s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe odpeckovanými višněmi a v předehřáté troubě zvolna upečeme.
Místo višní lze použít i jiné druhy ovoce nebo jejich směs.
Méně sladké ovoce lze posypat drobenkou připravenou promnutím 100 g polohrubé mouky, 50 g tuku asi 20 g sorbitu.