|
Recept na Debrecínský guláš.
|
|
|
| |
Postup přípravy:hov. maso nakrájíme na větší kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na polovině tuku do růžova, přidáme papriku, necháme ji zpěnit a nasypeme maso. Za stálého míchání osmahneme po všech stranách a podlijeme 1 dl vody. Osolíme, opepříme, přidáme překrájená rajčata na čtvrtky ( i se slupkou). Přilijeme vodu (vývar) až na potřebné množství, uzavřeme papiňák a dusíme 40-50 minut. Potom papiňák zchladíme, otevřeme, maso vyndáme a guláš zahustíme udělanou jíškou. Povaříme a přes husté síto přecedíme na maso.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, trochu roztavíme, přidáme a osmažíme na ní oloupané a nakrájené na kolečka párky, přidáme do omáčky společně chvíli povaříme.
Omáčka je hustší, načervenalá, má masitou, kořeněnou chuť.
Příloha:
vařené brambory, houskový knedlík, dušená rýže, těstoviny. Saláty dle chuti, na maso na talíři můžeme dát několik plátků cibule
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Debrecínský guláš., zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/debrecinsky-gulas">Recept: Debrecínský guláš.</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Debrecínský guláš.:
|