300 g mletého bravčového masa
50 g slaniny
150 g syrá (eidam)
50 ml piva (vína)
kečupu. 2 cibule
3 strúčiky cesnaku
2 feferónky
paprika
oregano
petržlenová vňať
tuk na vymastenie plechu
mlete čierne korenie
sol.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Slaninu nakrájame na malé kostky. Cibulu olúpeme, feferónky umyjeme a oboje nadrobno nakrájame. Spolu so slaninou dáme na panvicu a za stálého miešania dozlata upražíme. Přidáme maso a prudko ho opražíme. Zmes podlejeme pivom a po chvíli přidáme 3 lyžice kečupu, rozotretý cesnak, sol" a koreniny. Premiešame a chvílu podusíme.
Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho přeložíme na vymastený plech a rozotrieme naň kečup. Na cesto rozložíme dušenu másovú zmes a posypeme ju nastrúhaným syrom. Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry.
Upečenu pizzu zdobíme petržlenovou vňaťou.
Namiesto mletého masa móžeme použit bravčové maso, ktoré smě nakrájali na pásiky a vopred naložili do zmes/ sójovej omáčky, piva, bielka, papriky, korenia a Solamylu.