200 g mletého vepřového masa
500 g uvařených a oloupaných brambor
1/2 cibule nakrájené nadrobno
2 ušlehaná vejce
100 g hladké mouky
500 g strouhanky
8 listů kapusty nebo zelí nakrájených na tenké proužky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
1 lžička kari koření
1 lžíce oleje
sůl
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, muškátový oříšek a kari koření, zamícháme a vaříme 3 minuty. Pánev sundáme z ohně. Brambory rozmačkáme na kaši a tu smícháme s masem. Vzniklou směs rozdělíme na 8 dílů a vytvoříme menší šišky. Šišky obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Šišky smažíme ve fritovacím hrnci asi 3 minuty. Osušíme papírovým ubrouskem a podáváme na nakrájených listech kapusty nebo zelí