cuketa 1000 g
klobása 250 - 300 g
vejce 2 ks
hl.mouka 200 - 300 g
sůl , pepř , vegeta , kmín - dle chuti
rostl.olej - na smažení
brambory - příloha - 2000 g
rostl.tuk - na maštění
čerstvá petrželka - na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Oloupanou cuketu nastrouháme na hrubo,vymačkáme vodu.
Přidáme vejce,koření,na jemno nakrájenou klobásu,mouku
a vše promícháme v dobře spojenou směs.Hustota směsi má
být stejná jako na bramborák.
Směs na placičky smažíme pozvolna po obou stranách do zlatova na lívanečníku nebo pánvi.
Jako přílohu podáváme omaštěné vařené brambory nebo bram. kaši,sypané čerstvou petrželkou.
Dobrou chutˇ.