100 g kakaa
500 g moučkového cukru
1/2 lžičky soli
2 lžíce medu
200 g šlehačky
1 tobolka vanilky
50 g másla
100 g nasekaných lískových oříšků
trochu oleje
25 kandovaných třešní
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kakao,cukr a sůl smícháme v hrnci přidáme med,smetanu a naškrábanou dřeň vanilkové tobolky. Směs vaříme 20 minut při nízké teplotě a občas zamícháme. (Zkouška - pokud hmotu odkápneme do studené vody a utvoří se z ní tuhá kulička je směs hotová.)
Hmotu odstavíme z plotny,přidáme máslo a vše ušleháme do tuha.
Poté přidáme nasekané oříšky.
Vymažeme formu (15x15 cm nebo 10x20 cm) a vlijeme do ní hmotu
kterou necháme zchladit na tolik
aby se dala krájet. Nakrájíme kostky o velikosti 2x2 cm a do každé vmáčkneme 1/2 třešně