Nejprve si připravíme cibulovou náplň:
na rozpáleném oleji se osmaží 3 větší cibule nakrájené na jemno do zlatova (cibuli doporučuji osolit předem, pustí ihned na pánvi vodu a nepřipaluje se postupně, nýbrž začne hnědnout najednou), před koncem smažení přidáme posekanou šunku. Směs okořeníme podle chuti a necháme schladnout.
Tvaroh:
rozetřeme s kořením a solí (pepř, kmín, čubrice) a přidáme bílek jednoho vejce
Těsto:
rozválíme na tvar koláče, podle formy, tak aby přesahovalo přez okraj formy cca o 3 cm .
Natřeme těsto připraveným tvarohem a na ten rozprostřeme připravenou směs šunky a cibule.
Přesahující okraje těsta přehneme přez náplň, tak se vytvoří dojem okraje koláče.
Tyto okraje potřeme žloutkem jednoho vejce a dáme péci na 20 minut.