1 kg vepřové kýty
1 polévková lžíce soli
1 kávová lžička pepře
2 vrchovaté lžíce oregána
1 kávová lžička chilli
1 kávová lžička sladké papriky
1 velká cibule
1 palička česneku
1 dcl octa
2 bobkové listy
nať z cibulky (svazek)
nať z petržele
šťáva ze dvou citrónů
šálek oleje
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na medailonky asi 8 x 8cm, přidáme výše uvedené ingredience, pořádně zamícháme a necháme 10 až 14 dní ležet. Každý den to musíme 2x promíchat. Po uležení jemně opečeme venku nad ohněm. Hotové maso namáčíme v dipu.
Dip:
Připravíme před opékáním masa. Ještě jednou výše uvedené ingredience, pouze vynecháme olej a bobkový list a naopak přidáme pokrájená rajčata a zředíme vodou.