4 vejce
200 g cukr krupice
6 lžic horké vody
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 smetana ke šlehání
2 zakysané smetany
1vanilkový cukr
plechovka zavařených broskví/může být jiné ovoce/
Poleva:
1/2l vody
1 vanilkový pudinkový prášek
1-2 prášky na přípravu nápojů/tang apod./
100g cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žloutky s cukrem a horkou vodou ušleháme do pěny.Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a po částech přimícháme sníh z bílků.Těsto rozetřeme na vymyzaný a hrubou moukou vysypaný plech/já dávám do dortové formy/A upečeme.POZOR PEČENÍ NETRVÁ DLOUHO!Pak ušleháme šlehačku,promícháme se zakysanou smetanou,vanilkovým cukrem a rozetřeme na vychladlý piškot.Povrch prokládáme měsíčky broskví a polejeme vychladlou polevou.Polevu připravíme jako pudink!
Nejlépe dát vše do lednice do druhého dne ,ale není nutné!DOBROU CHUŤ!