3Odkg brambor vařených ve slupce
30.dkg syrových brambor
15 dkg polohrubé mouky
vejce
3 dl mléka
2 dkg droždí
sůl a olej na opečení
Na oblohu:
25 dkg mletého masa
1 cibule
sůl
3lžíce kečupu
2 lžíce oleje
mletý pepř
rozdrobená niva na posypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Droždí rozmícháme ve vlažném mléce se špetkou soli a lžičkou mouky a kvásek necháme 10 min. stát na teplém místě.Vařené a syrové brambory oloupeme jemně nastrouháme,osolíme a smícháme s vejci a moukou.. Přilijeme vzešlý kvásek a zaděláme řídkétěsto,které necháme ve větší nádobě vykynout/pozor těsto hodně nabude a nádoba by měla být dostatečně velká.Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme jí nadrobno a opečeme na oleji do zlatova.Přidáme mleté maso ochucené solí ; pepřem,a kečupem a vše osmahneme.Z vykynutého bramborového těsta upečeme na pánvi s olejem lívance. Každý obložíme trochou připravené masové směsi; posypeme rozdrobenou nivou a ihned podáváme.
Můj tip: Lívance budou obvzlášť chutné, když je ještě
krátce zapečeme pod grilem, aby se sýr roztavil.