1 střední cibule
3 stroužky česneku
brambory dle velikkosti
zelenina:
mrkev
celer
petržel
vývar z uzeného masa / maso
sádlo
sůl
kroupy na zahuštění
zelené koření / petrželka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na lžíci sádla zpěníme na jemno nakrájenou cibuly a stroužek česneku.
Jakmile zesklovatí přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, osolíme a podusíme na sádle.
Asi po 10ti minutách přidáme nakrájené brambory, kroupy zalijeme vývarem a vaříme do ÚPLNÉHO
změknutí - možno menší kostičky brambor až rozvařit :-))). 10 minut před koncem přidáme maso,
aby se prohřálo. Na konec do polévky prolisujeme česnek, přidáme zelené koření. Po 5ti minutách vypneme
plamen a necháme dojít.