borůvky 1 l
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
těsto:
vejce 1 ks
máslo 190 g
mléko 1,5 - 2 dl
prášek do pečiva 1 balíček
cukr krupice 250 ml
vanilkový cukr 1 balíček
polohrubá mouka 500 ml
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z mouky, cukru a měkkého másla připravíme drobenku. Necelý hrníček odebereme a k této menší části vmícháme vanilkový cukr.
Ke zbylé drobence přidáme prášek do pečiva, vajíčko a mléko tak, aby vzniklo hladké těsto. Ani husté, ani řídké, tak akorát. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe borůvkami a dáme na 10 minut do trouby na 180°C.
Potom plech vyndáme, posypeme vanilkovou drobenkou a dopékáme asi 15 až 20 minut.
Koláč můžeme nakrájet a podávat.