130g hrubé mouky
200g měkkého tvarohu
4 jablka
60g másla
2 vejce
špetka prášku do pečiva
citronová šťáva
sůl
cukr a skořice na posypání
rozehřáte máslo na přelití
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Měkký tvaroh utřeme s máslem,přidáme vejce,prosátou mouku,prášek do pečiva a sůl.nakonec do těsta zapracujeme oloupaná a na kostičky nakrájena jablka,které jsme předem pokapali citronovou šťávou,aby nezhnědla.Z těsta vypracujeme kulaté knedlíky.Dva litry vody uvedeme do varu a 15 až 20 minut v ní knedlíky vaříme.Před podávánim posypeme cukrem a skořicí,přelijeme máslem.Labužníkum doporučujeme přidat na závěr tvaroh, smetanu nebo ovocný jogurt.