|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
|
Recept na Babičina mramorová
|
|
|
| |
Postup přípravy:Připravte si dvě mísy - rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků ( z bílků vyšleháme tuhý sníh za pomocí špetky soli); ke žloutkům přidáme do mísy cukr (občas jsem použil i krystal) pomalu šleháme a zvyšujeme otáčky než máme pěnu; dále přidáme olej zamícháme a pak vodu dále přisypeme mouku zamícháme. Tak teď ten vanilinový cukr a kypřící prášek. Nakonec zjemna přimícháme, už ručně z bílků sníh a máme skoro hotovo. Do vymazané a vysypané formy nalejeme těsto v míse si trochu necháme. Do zbytku přidáme kakao promícháme a kolem dokola vlejeme tmavé těsto do světlého a pomocí špejle zjemna promísíme jen aby vzniklo duhování nebo takzvané mramorování.
Tak už dáme jen péct ( já dávám tak na 180 stupńů a pak trochu uberu, ale to musí každý sám podle své trouby)
Já vyklopuji skoro hned po vyndání ještě teplou a moučkuji nebo zdobím jinak polevou nebo posypem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Babičina mramorová, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/babicina-mramorova">Recept: Babičina mramorová</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Babičina mramorová:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Buchta
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|