3 kuřecí čtvrtky (kdo šetří a nevadí mu práce
tak může použít i několik kuřecích koster)
1 velká cibule
4 sáčky rýže (nejlépe parboleid)
250 ml smetany ke šlehání
sůl
popřípadě konzervovaná kukuřice
hrášek či mražená zelenina
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5-2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka. Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct. Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem! A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého.