| Domácí účto | FormOffice | Hromadné emaily | Omalovánky | Pletení | DWN.cz | Počítej Kalorie | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Rybář | Email šablony | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zuberské valašské frgály


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:3.3.2014

Ingredience:

Velké vdolky –Zuberské valašské frgály (6 ks):
1 kg polohr.mouky výběrové
4 žloutky
25 dkg tuku (Hera,máslo(nerozpouštět stačí změklé)
15 dkg cukru
1/2l mléka
8 dkg kvasnic
1 dkg soli
citronová kura
1 lžice sádla
1kg hrušek je na 6 velkých vdolku
1kg maku je na 7 velkých vdolku
1kg tvarohu je na 5 velkých vdolků

Potírání hruškové:
1kg hrušek
0,5kg cukru
1dkg badian
10-15dkg másla
trochu mleté skořice
1 van.cukr
citronová kura
1/4kg povidel

Potírání makové:
1kg maku
0,80 dkg cukru
mletá skořice
10-15dkg másla
van.cukr
citr.kůra
rum.tresť -- zadělat vodou

Potírání tvarohové:
1kg tvarohu
0,30dkg cukru
4 celá vejce
10-15dkgmásla
citr.kůra
ml.skořice
muškátový oříšek
1 balíček rozinek
rumová tresť.

Posypka na 20 velkých vdolku:
1 kg polohr.výběr.mouky
55dkg másla
2-3 van.cukry
33dkg mletého cukru a aroma.

Na vdolečky na 1kg mouky:
1,3kg tvarohu
0,5kg marmelády.

Na malé vdolečky - 120ks:
1kg mouky polohrubé-výběrové
8 žloutku
40dkg másla
20dkg cukru
1/4 l mléka
1/4l kys.smetany
10dkg kvasnic
1dkg soli
citronová kura
rum.

Popis:

Klasicky zaděláváme těsto, po vykynutí vytvoříme vdolky, které různě potíráme.
Upečeme.


Jít na recept Zuberské valašské frgály >>