Ingredience:
Velké vdolky –Zuberské valašské frgály (6 ks):
1 kg polohr.mouky výběrové
4 žloutky
25 dkg tuku (Hera,máslo(nerozpouštět stačí změklé)
15 dkg cukru
1/2l mléka
8 dkg kvasnic
1 dkg soli
citronová kura
1 lžice sádla
1kg hrušek je na 6 velkých vdolku
1kg maku je na 7 velkých vdolku
1kg tvarohu je na 5 velkých vdolků
Potírání hruškové:
1kg hrušek
0,5kg cukru
1dkg badian
10-15dkg másla
trochu mleté skořice
1 van.cukr
citronová kura
1/4kg povidel
Potírání makové:
1kg maku
0,80 dkg cukru
mletá skořice
10-15dkg másla
van.cukr
citr.kůra
rum.tresť -- zadělat vodou
Potírání tvarohové:
1kg tvarohu
0,30dkg cukru
4 celá vejce
10-15dkgmásla
citr.kůra
ml.skořice
muškátový oříšek
1 balíček rozinek
rumová tresť.
Posypka na 20 velkých vdolku:
1 kg polohr.výběr.mouky
55dkg másla
2-3 van.cukry
33dkg mletého cukru a aroma.
Na vdolečky na 1kg mouky:
1,3kg tvarohu
0,5kg marmelády.
Na malé vdolečky - 120ks:
1kg mouky polohrubé-výběrové
8 žloutku
40dkg másla
20dkg cukru
1/4 l mléka
1/4l kys.smetany
10dkg kvasnic
1dkg soli
citronová kura
rum.
|