| Hromadné emaily | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Rybář | Počítej Kalorie | Recepty doma | Omalovánky | FormOffice | Zbrojní průkaz | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Pletení |
|
| ||||||||
Ztracená ryba | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 750 g filé z tresky | ||||||||
Popis: Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy, a štvrťky pokrájanú cibuľu. Keď mlieko zovrie, prikryté ho necháme odstáť 10 minút. Filé pokrájame na kusy, dáme do mlieka, uvaríme domäkka a vyberieme na tanier. Maslo roztopíme, pridáme múku, zalejeme precedeným mliekom a za stáleho miešania uvaríme omáčku. Osolíme ju a primiešame posekanú petržlenovú vňať. Očistené zemiaky uvaríme, roztlačíme, pridáme kúsok masla, vajce, soľ a vyšľaháme na kašu. Do vymasteného pekáča nalejeme asi tretinu omáčky, poukladáme filé, polejeme zvyšnou omáčkou. Vajcia ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme ich na filé. Na vrch rozotrieme zemiakovú kašu a pekáč dáme na polhodinu do vopred vyhriatej rúry. |