| Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Počítej Kalorie | Email šablony | Domácí účto | EET Účtenky | Snadné hubnutí | FormOffice | DWN.cz | Rybář | Pletení | Hromadné emaily | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Žĺoutkové věnečky


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:50
Autor:
Přidáno/změněno:23.8.2014

Ingredience:

cesto:
- 220 g hrubej múky
- 100 g masla alebo tuku
- 4 ks vajec
- 3/8 l vody
- štipka soli

krém:
80 g hladkej múky
200 g cukru
1 ks vanilkového cukru
3 ks žĺtkov
1/2 l mlieka

Popis:

Vodu s maslom a štipkou soli privedieme do varu, vsypeme hrubú múku a rýchlo miešame aby sa neurobili hrčky. Potom cesto na miernom ohni miešame, kým nie je hladké a nechytá sa na dno hrnca. Odložíme a ešte miešame. Do vychladnutého jeden po druhom zamiešame vajcia a varechou vymiesime. Hotové dáme do pláteného vrecka s hrubšou ozdobnou rúrkou a na pomastený a múkou posypaný plech striekame venčeky. Upečené vychladnuté venčeky prekrojíme a naplníme hustým krémom. Povrch môžeme postriekať rumovou polevou alebo práškovým cukrom.
Krém si pripravíme nasledovne:
V časti mlieka rozhabarkujeme žĺtky s múkou. Ostatné mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom privedieme do varu a zamiešame v ňom mlieko so žĺtkami. Krém za stáleho miešania uvaríme vo vodnom kúpeli do polohusta, vychladíme a premiešame aby sa neurobili hrče a kožka na vrchu krému.


Jít na recept Žĺoutkové věnečky >>