| Hromadné emaily | Domácí účto | Omalovánky | Rybář | Recepty doma | FormOffice | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 15 vuřtů | ||||||||
Popis: Vuřty sloupeme a z jedné strany ( podélně ) asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1-2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme. Do sklenice dáme vrstvu zeleniny, vrstvu vuřtů, cibule a koření a stále pokračujeme v nakládání až je sklenice plná ( končíme cibulí ). Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1-1.5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené vuřty. Zbytek nálevu schováme. Zbylé plátky česneku přidáme do nádoby k vuřtům. Necháme 7-10 dní v chladu ( dole v ledničce, lehce pokryjeme alobalem ). Pokud se nálev vsákne, doléváme jej ze zbylého. |