| Omalovánky | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Domácí účto | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | FormOffice | DWN.cz | Email šablony | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:15
Autor:
Přidáno/změněno:13.3.2014

Ingredience:

15 vuřtů
2 lžíce nastrouhané mrkve
plnotučná nebo francouzská hořčice
3 ÷ 4 bobkové listy
6 ÷ 8 kuliček nového koření
asi 40 kuliček celého pepře
2 nastrouhané nebo plátkované feferonky
4 sterilované, podélně nakrájené okurky
8 i více stroužků česneku na plátky
ocet
nálev z Deka dle návodu a navíc
3 ÷ 5 kousků umělého sladidla
4 ÷ 6 středních cibulí na kolečka

Popis:

Vuřty sloupneme a z jedné strany podélně do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik hlubokých řezů a do nich dáme po 1-2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme.
Do sklenice dáme vrstvu zeleniny, vrstvu vuřtů, cibule a koření a stále pokračujeme v nakládání – poslední vrstva je cibule.
Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1,5 dcl octa, promícháme a zalijeme vuřty. Zbytek nálevu uchováme na příště. Zbylý česnek přidáme do sklenice.
NECHÁME 7-10 dnů v chladu – lehce přikryjeme alobalem. Když se lák vsakuje, doléváme ze zbylého.
DOBROU CHUŤ !!!


Jít na recept Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem >>