| EET Účtenky | Domácí účto | Rybář | Recepty doma | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Živáň s játry


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:20.5.2014

Ingredience:

4 plátky vepřového krkovice
4 plátky hovězího nechám na výběru
4 plátky jater vepřových
20-30dkg. slanina
4 ks cibule velké
dle chutě česnek

Popis:

Vše naklepeme vložíme proloženě do hrnce, průběžně zasypat trochou soli /rychlo dá tomu barvu/, bobkový list,nové koření,celý pepř to vše zalijeme červeným vínem nebo pivo lepší je víno. Týden ponecháme v lednici. Potom na pícháme na vidlici proložíme cibulí nakrájenou na plátky + česnek. Prosím neoplachovat popřípadě odstranit kuličky pepře a nové koření list.
Odělíme alobal od ruličky v délce vidlice na který položíme připravený výrobek. Pod maso můžeme vložit petržel, libeček, celerová nať, nebo jinou přírodní zeleninu. Utrhnem horní část na maso a alobaly spojím způsobem přehnutím. Potom kolmo na vidlici a maso zamotám nebo obváži alobalem celou vidlici. Na dvou místech ji zaváži drátkem a dám na oheň. Venku u ohniště udělám průměrný oheň a asi 2 hod otáčím a otvorem vedle tyče odlévám šťávu do hrníčku. Pečení doma je v troubě na otáčivé vidlice a tam je čas 1 hod.Po uplynutí uvedeného času, oddělím alobal od masa a ponechám jej ugrilovat do zlatova. Venku si připravím již větší kousky na žhavý. Toto potírám štávou nebo olej s paprikou atd.Příloha chleba nemusí být hořčice jak která .
Dobrou chuť. J.S.


Jít na recept Živáň s játry >>