| Formuláře ZDARMA | FormOffice | Pletení | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Recepty doma | EET Účtenky | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC | Domácí účto | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Rybář | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Žhavá kapsa


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.6.2014

Ingredience:

400g kvalitního masa - pravá nebo falešná svíčková - vepřová panenka
400g čerstvých nebo naložených hub
200g strouhanky
150g cibule
50g zelených fazolek čerstvých nebo naložených
50g celeru
50g petržele
4 - 5 feferonek
4 - 5 stroužků česneku
5 - 6 lžic oleje
1-2 lžíce hladké mouky
sůl
možno i černé pivo nebo červené víno
Koření:
mletý cayenský pepř
pálivá paprika
chilli
celý bílý pepř
nové koření
bobkový list

Popis:

Maso rozdělíme na plátky a lehce naklepeme. Pokud s přípravou nespěcháme, můžeme si plátky připravit den předem a po naklepání je lehce posolíme a uložíme do oleje s roztřeným stroužkem česneku a estragonu.
Připravené plátky prudce osmahneme na rozpáleném oleji a vyjmeme na teplý talíř. Výsmah poprášíme moukou a když mouka začne červenat přilejeme 200 - 300 ml vody.
Nádivku si připravíme tak že najemno rozsekáme houby, cibuli,fazolky,petržel,celer a feferonky, k tomu přidáme najemno utřený česnek a mleté koření a zahustíme strouhankou.
Usmahnuté plátky přeložíme, vzniklou kapsu naplníme nádivkou a uzavřeme špízovými jehlami. Kapsy vložíme do omáčky vzniklé z výsmahu, přidáme ještě potřebné množství vody (nebo červeného vína nebo černého piva) a asi 4 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření a dva lístky bobkového listu. Vaříme až je maso měkké a podáváme s bramborem, rýží nebo libanonským chlebem.


Jít na recept Žhavá kapsa >>