| Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Pletení | Recepty doma | Omalovánky | Domácí účto | DWN.cz | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Rybář | EET Účtenky | FormOffice | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zelný závitek


Doba přípravy:02:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.7.2009

Ingredience:

500 g vepřového prorostlého bůčku pomeleme
1 hlávka bílého zelí
1 pytlík předvařené rýže
1 rajský protlak
1 sklenice kysaného zelí
2 cibule
1/2 dcl oleje nebo sádla
bobkový list
červená paprika
sůl
chléb

Popis:

Omytou a očištěnou hlávku zelí ponoříme celou do většího hrnce s vodou případně do pařáku a vaříme. Během vaření, list po listu odkrajujeme z hlávky . Mleté maso osolíme, okořeníme a promícháme s osmaženou cibulí nakrájenou najemno,rýží a s rajským protlakem. Směs zabalíme do uvařených listů z hlávkového zelí. Naplněné závitky postupně navrstvíme s kysaným zelím do hrnce a to tak, že na dno hrnce vyskládáme závitky a na ně dáme vrstvu kysaného zelí, opět závitky a zelí, až se celý hrnec naplní. Pak zalijeme vodou a vše dusíme do změknutí. Jako přílohu, podáváme čerstvý chléb.


Jít na recept Zelný závitek >>