| Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Pletení | Recepty doma | Omalovánky | Domácí účto | DWN.cz | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Rybář | EET Účtenky | FormOffice | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Zelný závitek | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500 g vepřového prorostlého bůčku pomeleme | ||||||||
Popis: Omytou a očištěnou hlávku zelí ponoříme celou do většího hrnce s vodou případně do pařáku a vaříme. Během vaření, list po listu odkrajujeme z hlávky . Mleté maso osolíme, okořeníme a promícháme s osmaženou cibulí nakrájenou najemno,rýží a s rajským protlakem. Směs zabalíme do uvařených listů z hlávkového zelí. Naplněné závitky postupně navrstvíme s kysaným zelím do hrnce a to tak, že na dno hrnce vyskládáme závitky a na ně dáme vrstvu kysaného zelí, opět závitky a zelí, až se celý hrnec naplní. Pak zalijeme vodou a vše dusíme do změknutí. Jako přílohu, podáváme čerstvý chléb. |