| Pletení | Počítej Kalorie | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Domácí účto | FormOffice | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře na PC | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zelňáky Eva


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.5.2014

Ingredience:

1/2 kg polohrubé mouky + 2 dkg droždí - rozdrobit
sůl
vymačkané a pokrájené kyselé zelí - asi 1/2 kg
2 vejce
trošku mléka
1 hrneček mletých škvarků i se sádlem

Popis:

Uděláme těsto, zahustíme moukou, aby šlo rozválet - na 1/2 cm
vykrájíme - třeba rádýlkem nebo jen nožem
pečeme pomaleji na suchém pekáči hodně do zlatova (nebo na pečícím papíru). Upečené potřeme sádlem z obou stran

Základem je hotové listové těsto a kysané zelí – uvařené do měkka. Vylepšíme dušenou cibulí, salámem, uzeným masem, slaninou, klobásou, špekáčky, zbytky pečeně, podušenými houbami apod. Zelí uvaříme, scedíme, vymačkáme vodu, pokrájíme na kousky, smícháme s cibulí, ostatními přísadami podle chuti, okořeníme pepřem a kořením které máme rádi. Listové těsto vyválíme, posypeme směsí zelí, zavineme jako normální závin, potřeme vajíčkem, posolíme a pokmínujeme, výborné je i sezamové semínko.


Jít na recept Zelňáky Eva >>