| FormOffice | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Pletení | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Formuláře na PC | Email šablony | Hromadné emaily | Omalovánky | Rybář |
|
| ||||||||
Zelňačka trochu jinak | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg kyselého zelí | ||||||||
Popis: Kyselé zelí pokrájet, dát do většího hrnce a zalít vodou. Zelí s vodou zahřát - nevařit, bylo by škoda vitamínů.Brambory oloupat, nakrájet na kostečky a uvařit, přidat je do hrnce se zelím i s vodou. Kabanos, nebo jinou uzeninu, nakrájet na kostičky a osmahnout na pánvi, přidat do hrnce. Cibuli nakrájet nadrobno, osmahnout dočervena,přidat do hrnce, stejně i osmahnout nadrobno nakrájenou slaninu (špek)- do hrnce přidat i s vysmahlým tukem.Vše pak v hrnci řádně zamíchat a přivést na teplotu varu. Za neustálého míchání přidat mléko - pro jemnější chuť, dvě až tři lžíce cukru, půl lžičky soli, půl lžičky Vegetky.Cca tři lžíce hladké mouky rozmíchat s vodou a vmíchat do polévky k zahuštění. Možné je použít místo mouky zásmažku. Na závěr do hrnce přidat nadrobno nakrájené škvarky. Vše pořádně promíchat. Pozn.: pokud je zelí hodně kyselé, je možné je nejprve propláchnou studenou vodou, obdobně množství cukru upravit dle vlastní chuti.Před samotnou konzumací doporučuji vmíchat do polévky smetanu. |